Boracol is toegelaten in Nederland, Denemarken en Zweden onder de productnaam Boracol 10-3BD. Het is bedoeld voor de bestrijding van zwammen en schimmels en algen. 

Boracol 10-3BD is een doorontwikkeling en verbeterde versie van de oorspronkelijke Boracol 10Y en Boracol 10RH. Boracol wordt al meer dan 20 jaar aanbevolen in de handleidingen van de Hallberg Rassy zeiljachten uit Zweden. Inmiddels is Hallberg Rassy ook overgegaan op deze verbeterde versie (10-3BD), zie hun site:  https://shop.hallberg-rassy.com/contents/en-us/d52.html

Boracol 10Y, Boracol 10RH en Boracol 5RH hebben geen toelating in Europa en worden al enige tijd niet meer geproduceerd door de fabrikant in Denemarken. Boracol 10Y wordt nog wel verkocht in Duitsland, maar is niet afkomstig van de fabrikant. Deze “duitse” Boracol 10Y  is een verdunde versie van de oorspronkelijke Boracol 10Y, die sinds 1/1/2017 niet meer mag worden verkocht in Duitsland. Boracol 10Y blijft daarmee onder de norm die sinds 1/1/2017 in Duitsland geldt, maar is minder effectief dan de nieuwe Boracol 10-3BD en verboden in Nederland.

U kunt Boracol 10-3BD bestellen in de winkel (zie boven).

 

 

 

onderHOUT B.V. (importeur voor België en Nederland))