Boracol 10-3BD is vanaf september 2023 alleen toegelaten op de Nederlandse markt voor professioneel gebruik en niet langer voor de particuliere markt. Het is bedoeld voor de bestrijding van zwammen, schimmels en algen in hout en aangrenzend metselwerk. 

Boracol 10-3BD is een doorontwikkeling en verbeterde versie van de oorspronkelijke Boracol 10Y en Boracol 10RH. Boracol wordt al meer dan 20 jaar aanbevolen in de handleidingen van de Hallberg Rassy zeiljachten uit Zweden, voor behandeling van hun teakdekken. Inmiddels is Hallberg Rassy ook overgegaan op deze verbeterde versie (10-3BD), zie hiervoor hun site.

De Boracol die aangeboden wordt op de Duitse markt is een versie die niet afkomstig is van de leverancier in Denemarken en is een door de Duitse leverancier gemaakt product die door een andere samenstelling (minder effectief en verdund) binnen de toegelaten norm in Duitsland blijft. Dit Duitse product is niet toegelaten in Nederland.

Het belangrijkste kenmerk van Boracol is dat het geen agressieve bestanddelen bevat die het hout of de hechting van bijvoorbeeld rubbervoegen (in een teakdek) aan kunnen tasten. Bovendien hoef je het niet met een borstel aan/in te brengen (aanbevolen wordt sproeien of met een kwast), waardoor het teak niet slijt. Daarom wordt het door alle Zweedse werven aanbevolen voor gebruik op hun teakdekken. Na behandeling met Boracol wordt het dek egaal zilvergrijs. 

 

 

 

onderHOUT B.V. (importeur voor België en Nederland))